actualitzat: 19/04/2024
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Amb el suport de:
Untitled Document
II FIRA DEL PASTOR I DELS GOSSOS PIRINENCS

Per segon any consecutiu es va celebrar el dia 9 d'Octubre de 2005 la II Fira del Pastor i dels Gossos Pirinencs a la plaça del Call de Puigcerdà. El patrocinador va ser l'Excel·lentíssim Ajuntament de Puigcerdà i l'organitzador l'Institut Pirinenc del Gos de Muntanya dels Pirineus i també es va comptar com l'any passat, amb la valuosa col·laboració del Club del Gos d'Atura Català.


Com a l'edició de 2004, vàrem tenir una variada representació dels diferents oficis artesans que guarden relació amb el món que envolta al pastor, així com dels gossos que l'ajuden a desenvolupar la seva tasca: el Gos d'Atura Català i el Gos de Muntanya dels Pirineus, aquest últim, cada vegada més necessari per protegir els ramats que pasturen a la serralada pirinenca, degut a l'existència dels ossos i els llops que la tornen a repoblar.


A més dels artesans que ja van venir l'any passat, es van incorporar un foner i un baster, que amb gran mestria confeccionaven les seves peces davant del públic.


L'afluència de públic va ser molt nombrosa i els representants dels diferents oficis no van parar de donar tot tipus d'explicacions a les persones que amb molta curiositat s'atansaven a ells. La nota més característica de la jornada la va donar l'Anna Homs, filadora de les Franqueses del Vallès, quan es va dirigir al públic per megafonia, i els hi va ensenyar i explicar les peces de punt que ella mateixa havia filat i teixit amb la llana que prèviament se li havia lliurat de Gossos de Muntanya dels Pirineus -també anomenat Mastí dels Pirineus a les comarques catalanes pirinenques-, concretament, una bufanda, un casquet i uns peücs de nadó.


Així i tot, els principals protagonistes van ser, una vegada més, els espectaculars Gossos de Muntanya dels Pirineus que amb la seva majestuosa i bella estampa, atragueren les mirades i reberen els elogis del nombrós públic visitant.

Els mitjans de comunicació també van fer acte de presència, donant a conèixer a través de reportatges audiovisuals i escrits, aquest esdeveniment únic en el seu gènere.
  

  © 2005-2024 Institut Pirinenc del Gos Muntanya dels Pirineus telf: +34 - 629 61 33 99 info@institutpirinenc.org