actualitzat: 13/06/2024
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Amb el suport de:

REPORTATGE D’ ESPAI TERRA de TV3 del 11/06/2009

TV3

Ens plau presentar l’excel·lent reportatge que va fer la periodista Cori Calero de TV3 y que aquesta cadena va emetre el 11 de juny de 2009.

Tracta sobre la principal activitat que du a terme l’Institut Pirinenc del Gos de Muntanya dels Pirineus: facilitar als ramaders la més poderosa eina de treball per protegir els seus ramats: cadells de Gos de Muntanya dels Pirineus.

Fent això, l’Institut contribueix a que sigui una realitat la convivència entre les principals especies en perill d’extinció del nostre país: els ossos, els llops i els ramaders de bestiar oví i cabrum. A la vegada que s’anul·len les baixes que causen en els ramats els gossos asilvestrats i les guineus. 

Emissió Completa:

Des de fa més de 5.000 anys, als Pirineus hi ha hagut els gossos de muntanya dels Pirineus, una raça autòctona que protegeix els ramats d'atacs invasors. A mitjans del segle XX, amb el descens de depredadors a les muntanyes, gairebé van desaparèixer com a protectors de ramats i es van convertir en gossos de companyia. Cori Calero ens porta a un centre de la Cerdanya que es dedica a seleccionar exemplars d'aquesta raça, perquè tornin a tenir un paper útil.

Accés al reportatge: http://www.tv3.cat/videos/1295379#

  © 2005-2024 Institut Pirinenc del Gos Muntanya dels Pirineus telf: +34 - 629 61 33 99 info@institutpirinenc.org