actualitzat: 23/06/2024
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Amb el suport de:

22è CONCURS INTERNACIONAL A OCEJA i 7è CONCURS INTERNACIONAL A BELLVER DE CERDANYA DE GOSSOS DE PASTOR

Oceja
CONCURS INTERNACIONAL A OCEJA
CONCURS INTERNACIONAL A OCEJA
CONCURS INTERNACIONAL A OCEJA
Bellver de Cerdanya
Bellver de Cerdanya
Bellver de Cerdanya

 

El diumenge 23 de Juliol de 2006 es va celebrar a Oceja (Cerdanya d’administració francesa) el 22 Concurs Internacional de Gossos de Pastor, valedor per la Lliga Catalana. Com és habitual l’afluència de participants va ser important, havent-se de fer el dissabte una tanda eliminatòria per deixar els 7 millors per a la final del diumenge. També el públic va ser molt nombrós i va gaudir de les habilitats per conduir el ramat que van demostrar els gossos finalistes.

Paral·lelament i durant tot el dia van haver-hi representacions de diversos oficis relacionats amb el món pastorívol: filadores amb filosa i amb fus, teixidores a mà, cardadores, teixidores amb telers antics de fusta, foners, afiladors,..... El museu del Pastor de St. Locallia va portar estris antics que feien servir els pastors. També hi havia dins d’uns tancats fets per l’ocasió una nodrida representació de diverses races d’ovelles. Tampoc van faltar els artesans alimentaris vinguts de diversos indrets del Pirineu i punts d’informació sobre la necessitat de preservar els ecosistemes i la biodiversitat de la naturalesa.

Tres setmanes després, el diumenge 13 d’Agost, es va celebrar a Bellver de Cerdanya el 7è Concurs Internacional de Gossos de Pastor que cada any organitza l’Armand Flaujat, que també és membre de la Junta Directiva i un dels socis fundadors de l’Institut. Com és habitual, els participants van venir d’arreu dels Països Catalans, d’Euskadi i França. Aquest concurs es caracteritza perquè els gossos han de guiar a les ovelles per un circuit diferent del que es fa als concursos de la Lliga Catalana i això li dona un interès molt especial. Així, els pastors no poden preparar-lo i s’evita que els gossos actuïn de memòria demostrant molt més la preparació, la compenetració i l’habilitat del tàndem pastor-gos.

L’Institut Pirinenc del Gos de Muntanya dels Pirineus, com altres anys, també va assistir als dos esdeveniments amb el seu conegut stand i els no menys coneguts Gossos de Muntanya dels Pirineus. Durant els dos dies l’afluència de gent al stand va ser molt nombrosa mostrant molt d’interès per la feina de protecció que fan els Muntanyes en els ramats del Pirineu, especialment els que estan treballant a les pastures d’altura a l’estiu a la Cerdanya. Els excel·lents exemplars presents de Muntanyes també van fer les delícies de la mainada, la qual, va poder comprovar junt amb els seus pares que els Muntanyes també són uns excel·lents gossos per conviure amb la família.

El “merxandising” de l’Institut, com altres vegades, va acaparar l’atenció dels visitants: els quadríptics, les samarretes, els collars de punxes i els pannells informatius van ser els complements imprescindibles per arrodonir la tasca de divulgació que desenvolupa l’Institut dins del seu Projecte Biodiversitat.

  © 2005-2024 Institut Pirinenc del Gos Muntanya dels Pirineus telf: +34 - 629 61 33 99 info@institutpirinenc.org