actualitzat: 25/05/2024
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Amb el suport de:
SEGUIMENT DE TELUC DE L'ORONET

El passat dia 15 de maig, tècnics de l'Institut Pirinenc acompanyats per la criadora noruega de Muntanyes per a la Protecció de Ramats (MPR) Astrid Brenne, van realitzar una visita de seguiment a l'explotació ramadera d'en Pere Serra a Montmalús (Cerdanya).

Teluc de l'Oronet en plena empremta a les 11 setmanes

Aquesta explotació està composta per unes 200 cabres i està guardada i protegida per en Teluc de l'Oronet que és un MPR que l'Institut va lliurar el mes de maig de 2004, sota el "Projecte Biodiversitat".

Teluc de l'Oronet seguint amb l'empremta als 5 mesos

Amb dos anys d'edat, en Teluc està totalment integrat al ramat i compleix a la perfecció la seva tasca de protecció. Així i tot, portat pel seu afany de protegir les cabres, dóna algun ensurt als ciclistes de BTT que no fan cas de l'advertència de baixar de la bicicleta quan passen a prop d'un ramat guardat per MPR's. Però, tanmateix, no passa d'un ensurt, ja que mai hi ha hagut contacte físic d'en Teluc amb cap persona.

En Teluc observant a l'Astrid autoritzada per en Pere a entrar al corral

La integració i la perfecta labor de protecció que fa en Teluc envers les cabres és el resultat d'un excel·lent bagatge genètic, acompanyat del procés de l'empremta que en Pere ha fet amb especial cura i perseverança. Aleshores, una vegada més es demostra que la conjunció d'aquests dos aspectes només pot donar un resultat: UN EXCEL·LENT MUNTANYA DE PROTECCIÓ DE RAMATS.
 
  © 2005-2024 Institut Pirinenc del Gos Muntanya dels Pirineus telf: +34 - 629 61 33 99 info@institutpirinenc.org